Snart höjs parkeringsavgiften på Restalundsvägen

Den 15 juni kommer parkeringsavgiften på Restalundsvägen att öka från 2 kr/tim till 10 kr/tim i Zon 2. Det gäller 8-18 vardagar.

Örebro Kommun kommer också införa en s.k. Boendeparkeringsavgift. De som har tillstånd kan köpa en månadsbiljett för 420 kr/månaden.

Renoveringar

Vi har uppdaterat informationen kring renoveringar. Informationen hittar ni i menyn under “Boende” och sen “Att tänka på vid en renovering”. Detta gäller speciellt om renoveringen gäller badrum och kök. Är ni osäkra är det alltid bra att kolla av med oss i styrelsen innan så att ni inte står där med saker som ni inte kan använda.

Så här uppgraderar ni ert bredband till 100 Mbit

Som vi skrivit tidigare ingår numera 100 Mbit i det gruppavtal som vi har med Comhem. Men för att få det måste man kontakta deras kundtjänst och göra en beställning. Kontakta dem på telefon: 0775-17 17 20 så hjälper de er.

Ni kan också gå in på www.comhem.se/gruppavtal och beställa tjänster där.

Nu är vår nya föreningslokal bokningsbar!

Äntligen kan vi starta bokningen av vår nya föreningslokal. Du kan boka den för aktiviteter över dagen eller så kan du boka den om du får gäster. Den har övernattningsmöjligheter för fyra personer, kök, badrum och en vardagsrumsdel.

Som ni förstår så är det viktigt att vi sköter oss i allt kring lokalen och därför har vi satt upp lite regler som är superviktiga att ni följer. Det är obligatoriskt att ni som hyr lokalen är insatta i reglerna.

  1. Lokalen bokas på här på vår hemsida via bokningssidan eller med tagg på skärmarna utanför tvättstugorna.
  2. Hyra per bokningstillfälle: 300 kr. OBS! Betalning måste ske i förskott för att få tillgång till lokalen. Swisha till nummer: 123-3232709
  3. Lokalen får endast bokas och hyras av medlemmar i BRF Staven.
  4. Lokalen får inte nyttjas för permanentboende.

Föreningslokalen är möjlig att boka alla dagar i veckan. Tiden som gäller för det bokade tillfället är från klockan 14:00 den bokade dagen till klockan 12:00 dagen efter. Det är möjligt att boka lokalen flera dygn efter varandra vid samma bokningstillfälle.

Ordningsreglerna för lokalen hittar ni på bokningssidan.

 

Julhälsning från styrelsen + video på nya lokalen

Vi vill börja med att önska er alla en riktigt God jul! Hoppas den blir bra för er trots pandemin.

Vi hade ju nyligen vår årsstämma och till den valdes tre nya medlemmar in i styrelsen. Vi önskar dem välkomna! Uppdaterad kontaktinfo kommer att komma inom kort i trapphusen. De nya medlemmarna i styrelsen är Peter Thorsander, Susanne Stridsman och Patrik Kamryd.

Sen vill vi också meddela att vår nya gemensamhetslokal är helt klar! Känns riktigt roligt och vi kommer inom kort komma ut med information om hur man bokar lokalen och vem man hör av sig till. Vi tänkte ha en invigning av lokalen för alla er medlemmar med på grund av pandemin så får vi tyvärr skjuta den på framtiden. För att ni ändå skall få en liten inblick i hur det ser ut där nere så har vi lagt ut en liten video som ni kan titta på.

Information om vår årsstämma 2020

Ordinarie föreningsstämma i bostadsrättsförening Staven kommer att hållas den:

Datum: 2020-12-03
Tid: 18.00
Plats : Stämman genomförs via poströstning.

För att minska smittspridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har en tillfällig lag införts som medger att styrelsen kan besluta att medlemmarna i bostadsrättsförening kan poströsta inför föreningsstämma.

Bestämmelsen möjliggör att antalet deltagare som närvarar personligen vid stämman kan hållas nere, samtidigt som medlemmarna får ett så stort inflytande som möjligt under de rådande omständigheterna. Styrelsen i Brf Staven har vid sitt styrelsemöte den 12/11 beslutat att röstning vid ordinarie föreningsstämma 2020 ska kunna ske genom poströstning. Styrelsen uppmanar medlemmar att poströsta för att minska risken för smittspridning. Den som har avgett sin röst per post förs in i röstlängden och anses närvarande vid föreningsstämman. Om medlemmen sedan trots det skulle närvara fysiskt vid föreningsstämman får medlemmen anses ha frånfallit sin poströst.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR POSTRÖSTNING
Styrelsen har utifrån dagordningen till den ordinarie föreningsstämman upprättat bifogade underlag för poströstning.

Poströsten ska lämnas till Styrelsen i BRF Stavens brevlåda i B-huset, mangelrummet, senast den 1/12, kl.17.00