Rivning och igensättning av källartrappor

På grund av vårt balkongprojekt så tvingas vi göra en åtgärd vid tre stycken källarnedgångar. Eftersom de nya balkongerna blir större kommer det inte att gå att komma ner i dessa. Vilka det rör sig om kan ni se på bilden nedan. Vi har ringat in dem med rött.

Vi började med att ta in offerter på vad det skulle kosta att riva dem och “vrida” dem så att vi fick nya trappnedgångar. Detta visade sig dock var en ganska dyrbar historia så vi undersökte med berörda myndigheter om de var tvungna att vara kvar ur ett skyddsrumsperspektiv och ett utrymningsperspektiv. Det behövde de inte. Då tog vi in offerter på vad det skulle kosta att sätta igen dem. Den pengen visade sig vara 1/3 av kostnaden att riva och göra helt nya. Därför beslutade vi i styrelsen att gå på det alternativet, dvs att riva dem och sätta igenom dem.

Det jobbet kommer börja i början av augusti. Vi vet inte exakt datum ännu. Vi återkommer.

En sak vi kan säga redan nu dock är att det kommer bli lite bullrigt och stökigt ett tag framöver. Först ska källartrapporna alltså rivas och sen börjar jobbet med att såga ner de gamla balkongerna.

VI återkommer också inom kort med när ni i A-huset behöver utrymma era balkonger. Det får alltså inte vara något på dem när de börjar att såga ner dem. OBS att det bara rör A-huset, dvs 69-77.

 

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *