När du skall renovera din lägenhet finns det några saker du bör tänka på:

Kontakta oss i Styrelsen om du skall göra en renovering i din lägenhet som innefattar kök eller badrum.

Kontakta vår förvaltare Egeryds och kolla med dem om ni har kvar några pengar i er reparationsfond.

Om ni skall renovera köket är det väldigt viktigt vilken köksfläkt ni väljer. Vi har varit i kontakt med Franke som tillverkar spiskåpor för att undersöka vilka möjligheter vi har. Möjligheterna att välja bland spiskåpor är tyvärr väldigt begränsade till våra kök. Vårt centrala ventilationssystem med en fläkt bakom kryddhyllan, suger luft via spiskåpan från ventilationsdonen under fönsterbrädorna som vi har i våra rum och får inte ändras. Systemet bakom kryddhyllan tillhör föreningen och får inte flyttas eller göra ingrepp i. Slangen mellan spiskåpa och fläkten måste vara vertikal, ingen böj på den vilket kan medföra lägre flöde på luft och sämre inomhusmiljö. Spiskåpan får inte vara utrustad med fläkt! Då får man dubbla fläktar, vilket medför att man trycker luft till andra brukare i systemet.

Modeller av Franke spiskåpor:

  • Spirit 1221B-16 60cm
  • 300-serien 392-16 60cm

Det kan finnas andra märken på marknaden än Franke men då är det av yttersta vikt att man följer texten ovan och verkligen kontrollerar med leverantör om kompabilitet till centrala ventilationssystemet. Stäm gärna av detta med oss i styrelsen innan ni beställer.

Här kan ni se bilder på hur systemet ser ut bakom kryddhyllan.

Om ni skall renovera badrummet vill vi i styrelsen gärna veta vad ni tänker göra. Gör en liten skiss och beskriv kort vad ni tänker göra och skicka in till oss i styrelsen. Självklart vill vi att ni använder er av en byggfirma som har våtrumsbehörighet.

När ni renoverar får ni inte göra förändringar som innebär att ni river eller flyttar på väggar i er lägenhet.

Är ni osäkra på något får ni väldigt gärna fråga oss i styrelsen innan ni startar.