Styrelseinfo

Från och med 1 oktober är eltariffen 2,30 kr/kwh för hushållselen och 2,80 kr/kwh för laddstolparna.

Eltarifferna kommer ses över månadsvis för att följa med marknadspriserna. Ändringarna kan vara både uppåt och neråt.

Elbolaget föreningen har tecknat avtal med heter Godel. Här är deras hemsida om ni vill läsa mera. LÄNK

Fjärrvärme: Eon kommer från årsskiftet att höja avgiften med 15%. Detta kommer resultera i en väsentligt högre värmekostnad för oss i föreningen.

Miljörummen: Som ni alla vet har vi källsortering i vår förening. Vi har nyligen sett över och bytt ut vissa kärl i bägge miljörummen. På Örebro Kommuns hemsida kan ni få tips om hur vi tillsammans kan minska avfallet. LÄNK

Cykelrensning: Den 3 oktober kommer vi fortsätta cykelrensningen enligt det material som vi delat ut till er alla. Har ni ännu inte märkt upp era cyklar är det hög tid att göra det.

Solceller: Arbetet med att ta in offerter pågår.

Sen vill vi uppmana alla er att vi gemensamt tänker på att spara el och varmvatten. Speciellt i dessa tider där el- och uppvärmningskostnaderna rusar i höjden.

 

 

Info från styrelsen

På senaste styrelsemötet beslutade vi ett antal punkter som vi tänkte informera om här:

  • Styr- och reglersystemet i vår fjärrvärmeundercentral var till åren kommen så vi tog beslut om att byta ut den. Det kommer göra att vi får mycket bättre möjligheter att styra över värmen. Vi kommer kunna kapa effekttoppar och på det sättet få ner våra kostnader.
  • I november är det dags för slutbesiktning av balkongerna då det har gått fem år sedan de blev klara. Observera att det bara gäller balkongerna och inte inglasningarna.
  • För några år sedan tittade vi i styrelsen på solceller på våra tak. Vi gick inte vidare då eftersom dels så var reglerna inte fördelaktiga för föreningar och dels var inte elpriserna på samma nivå som idag. Men sedan 1 juli har reglerna för s.k. mikroproducenter lättats upp så därför vill vi titta på det igen. Samtidigt har ju prisläget på elen förändrats som ni alla känner till.

Garagen

Det har rört sig personer som går och känner om våra garageportar är låsta!

En medlems rådiga ingripande fick förövarna på flykt!

Så vi uppmanar er att kontrollera så att ni låser garagen.

Se även till att det inte finns något annat än fordonet i garaget.

MVH Styrelsen

Regler för uthyrning av vår lokal

Vi har uppdaterat reglerna för uthyrning av vår lokal och tillåter numera bara uthyrning max sex dagar i rad.

Uthyrning av lokalen skall också bara göras av boende i vår förening. Vi har fått förfrågan av andra som inte bor i vår förening om de får hyra den och

Laddplatser för elbilar

Vi har nu investerat i laddplatser för våra batteridrivna bilar. Laddplatserna finns i förlängningen av P-platserna 8, 9 och 10 som ligger på vänster sida vid infarten till vårt garage område framför lägenhet 97D.

Laddplatserna är endast till för medlemmar i föreningen! För att ladda bilen så behöver man kontakta styrelsen och få en inbjudan till Zaptec App, som laddas ner till er smarta telefon från Google Playstore eller Apple App Store. När ni laddar ert fordon så kommer kostnaden för tankningen aviseras på hyresavi. Det måste vara den som står på bostadskontraktet som ska stå för laddkontot! Inga kort eller andra betalningssystem gäller! Då vi redan har digital avläsning av all el i fastigheterna så har vi valt denna lösning. När ni fått en inbjudan så laddar ni ner en enkel manual som visar alla steg i laddningen.

Ni hittar den under fliken Blanketter eller här.

Har ni fler frågor kan ni kontakta:

Peter Thorsander: 070-2400629

Niklas Maravic: 070-5554575

Eller så kan ni maila oss på: brfstaven@gmail.com

 

Kallelse till årsstämma den 25 november

Medlemmarna i Brf Staven i Örebro kallas härmed till ordinarie föreningsstämma.

Tid: torsdag 25 november 2021, kl. 18.00

Plats: Nya föreningslokalen Restalundsvägen 77 (ingång från gaveln)

För er som inte kan närvara personligen på stämman finns fullmakt att ladda ner på sidan “Blanketter“. Finns även i er brevlåda.

Efter stämman bjuds det på smörgåstårta och något att dricka till.

Årsredovisning kommer i er brevlåda under v. 45.

 

Välkomna

Styrelsen

Ansökan renovering

Från och med nu så vill vi i Styrelsen att ni vid renoveringar kontaktar oss i styrelsen minst en månad i förväg. Mer om i vilka fall detta gäller och saker man får och inte får göra hittar ni här ( https://www.brfstaven.se/?page_id=642 ).

På den sidan hittar ni även blanketten som ni fyller i och lägger i vår brevlåda i miljörummet mellan A- och B-huset.