Hobbyrumsröj

Som vi har skrivit vid ett tidigare tillfälle används våra hobbyrum mer och mer som förråd. För att komma till rätta med detta satte vi för några månader sedan upp lappar på våra entréer om att vi skall ha en rensning av dem.

Den 19 april låste vi hobbyrummen för att inte fler saker ska komma dit. Har ni saker som skall behållas kan ni kontakta oss i styrelsen. Det som finns kvar den 3 maj kommer forslas bort av Egeryds.

 

 

 

Måsproblematiken

Som ni alla hört har måsarna kommit hit igen! Som säkert flera av er upplevt så är måsarna ett stort problem. Dels deras skränanden kl 4 på morgonen men också att de attackerar oss boende när vi ska gå till våra garage eller lämna sopor i miljörummen.

Därför har vi nu kontaktat Anticimex och tänker köpa deras tjänst “Fågelsäkring”. Den tjänsten bygger på att de med olika medel ser till att måsarna tycker att det är väldigt tråkigt att bygga bo hos just oss. Vad vi har förstått är det den enda riktigt säkra metod som finns att bli av med dem. Ungefär 95% av måsarna blir man av med.

Vi vet inte i dagsläget när de kommer börja men vi återkommer med mer info när vi har det.

Uppdatering balkongprojektet

Nu börjar resan mot nya balkonger. Det första steget är att TBO måste få tillgång till alla de lägenheter där en ny balkong ska sättas upp. De behöver lasermäta för deras projektering. Själva projekteringen är nästa steg i processen. När projekteringen är klar startar tillverkningen av de nya balkongerna.

Det är planerat att de första balkongerna kommer börjas sågas ner precis efter semestrarna i augusti. Sen tar det cirka 2 månader per hus att färdigställa dem. Det är inte bestämt några detaljer som t.ex vilket hus vi ska börja med. Vi återkommer med den infon.

Men det första steget är som sagt att lasermäta och därför har vi stoppat ner lappar i era brevlådor. Dessa lappar behövs fyllas i för att TBO (samt en styrelseledamot) ska få komma in i era lägenheter. Vi skulle vilja att ni kryssade för om ni har möjlighet att vara med själva, om ni kan lämna nyckel till en granne eller om ni lämnar tillstånd/fullmakt för TBO/styrelseledamoten att gå in med huvudnyckeln. Själva mätningen tar max 5 minuter per lägenhet och vi börjar på Restalundsvägen 69. Mätningarna skall äga rum 19 och 20 april. Lapparna lämnar ni i föreningens brevlåda i det enda miljörummet.

Det kommer mer info framöver så gå in på hemsidan och läs.