Styrelseinfo – December

Här kommer en liten rapport från oss i Styrelsen.

Eltariffer: På grund av det höga elpriserna första halvan av december så blir kostnaden 4,20 kr/kwh inkl moms för lägenhetsel och 4,50 kr/kwh inkl moms för laddstolpar.

Förändringar i Bostadsrättslagen: Det kommer att ske förändringar i bostadsrättslagen från 1 januari! Lagen medför strängare regler gällande tillstånd till renoveringar av lägenheter. Tre stora förändringar medför det: 1) otillåtna renoveringar kan medföra uppsägning av bostadsrätten. 2) Skall man renovera måste man ansöka om det hos styrelsen. 3) Styrelsens beslut kan överklagas till hyresnämnden. Var noga med att kontrollera det innan ni gör något i era bostäder. För mer detaljerad information se sidan “Att tänka på vid renovering“. Hör gärna av er till oss i styrelsen om ni har frågor. Länk: Ny lag medför strängare regler för tillstånd till renoveringar av lägenheter

Lokaler: Det finns några lediga lokaler igen i föreningen. Är ni intresserade av att hyra eller känner någon som vill får ni väldigt gärna höra av er till styrelsen eller vår förvaltare Egeryds.

Solceller: Arbetet med att ta in offerter pågår.

Styrelsearbete: Vi har en person som slutar i Styrelsen så är ni intresserade av att vara med får ni gärna kontakta oss i Styrelsen så kan vi berätta för er hur det är. Det är suppleanter som det rör i första hand. Vill ni vara med och påverka samt vara med i ett skönt gäng får ni väldigt gärna kontakta oss.

Det är några som hört av sig angående inglasning av balkonger! Vi har i styrelsen beslutat att endast en entreprenör kan accepteras, vilket har att göra med enhetligt utseende av fasader. TBO Haglinds AB 0589-866 00. Glöm inte byggnadslov.

Påminnelse att vi har källsortering i föreningen!

Tänk på att spara energi!